Torrbollen

Torrbollen Fuktslukare

Originalet som minskar risken för fukt, dålig lukt och mögel. För en bättre inomhusmiljö helt enkelt.  Torrbollen-sortimentet består av olika smarta behållare och avfuktande kristaller som tillsammans suger upp fukt, dålig lukt och mögel i ett utrymme.

För en bättre miljö.

Torrbollen Fuktslukare ser till att den optimala mängden fukt i ett utrymme uppnås. Det görs genom att de fuktslukande kristallerna absorberar fukt när luftfuktigheten är för hög. Kristallerna i Torrbollen drar åt sig fukten som i sin tur kondenseras till vatten ner i behållaren och balanserar fukten i sin omgivning.

Kommer i olika storlekar
Torrbollens fuktslukare finns i olika storlekar och finns speciellt anpassade för alla typer av utrymmen. Den optimala fuktnivån i ett utrymme ligger på 45-60% luftfuktighet. Det är då vi mår som allra bäst. Är luftfuktigheten högre än så bildas kondens som kan bidra till mögelfläckar och dålig lukt. Är luftfuktigheten i ett utrymme för låg kan det leda till att våra slemhinnor blir irriterade och vår hud blir torr. Torrbollen är därför konstruerad så att den ser till att luftfuktigheten håller sig på optimala nivåer.

Finns anpassad för ett flertal platser i hemmet
Din Torrbollen fuktslukare passar på ett flertal platser så som tvättstugan, köket, ventilationsutrymmen, badrum mm. Placera den i rum som upplevs fuktiga och sänk därigenom luftfuktigheten och öka känslan av välbehag. När du använder Torrbollen fuktslukare minskar behovet av värme. En minskad luftfuktighet med 15% innebär att innetemperaturen skulle kunna minskas med upp till 2,5°C. För plana ytor i hemmet passar Torrbollen Original bäst. Torrbollen fuktslukare finns även i hängande variant under namnet Torrbollen Hanger. Den hänger du enkelt upp direkt på galgstången eller på en galge i förrådet eller garderoben.

Perfekt för stillastående luft
I husvagnen, båten eller husbilen är torrbollen suverän för att hålla överskottsfukt borta. Här finns alternativet Torrbollen Hanger för den som vill hänga upp sin Torrboll på en galge eller i en garderob i stället. När det är dags för vinterförvaring finns även möjligheten att komplettera med Torrbollen Luftrenare för att hålla gammal instängd lukt borta och slippa mötas av unken doft när du öppnar dörrarna för säsongen.

Fungerar även bra i stallet
I stallet fungerar till exempel Torrbollen Mega utmärkt eftersom den kan hantera flera kvadratmeter och håller luftfuktigheten på rätt nivå för både hästar och människor.

Torrbollen

Håller fukten på rätt nivå

Torrbollen Fuktslukare tar effektivt bort överskottsfukt i utrymmet den står i. När en bra fuktighetsnivå uppnåtts avstannar processen och sedan hålls den nivån stabil.

Torrbollen

Minskar risken för mögel

Mögel är ofta bidragande till allergiska problem. Då Torrbollen Fuktslukare tar bort överskottsfukt minskar risken för mögel i utrymmet den står i.

Torrbollen

Tar bort dålig lukt

Fukt är en bärare av dålig lukt. Så med hjälp av Torrbollen Fuktslukare minskar även lukten och utrymmet känns fräschare.